Gulab Jamun

Gulab jamun er klassisk søtmat fra det indiske og pakistanske kjøkken. Det er deigballer som er fritert og lagt i aromatisk sukkersirup.

Foto: Tobias Nordbø / NRK

Gulab jamun

Har du lyst å lage en klassisk dessert til eid er gulab jamun et alternativ. Denne serverte mesterkokk Stian Floer under den TV-sendte eidmiddagen hos Noman Mubashir.

Slik gjør du

Gulab jamun

Kna alt sammen og lag runde boller med hendene.

Juster med mel/melk, så du får faste boller som ikke kleber.

Friter dem på 170 grader til de er gylne.

Lake

Kok opp laken og la den trekke til en tynn sirup.

Legg så bollene i laken for å trekke til servering.

Server gulab jamun med yoghurt.

Tips

Iskald yoghurtsuppe til gulab jamun, pakistansk eid-dessert.

De friterte bollene skal trekke i lake før servering, og de serveres gjerne med yoghurt.

Foto: Tobias Nordbø / NRK

Kilde: Stian Floer i TV-programmet «Ramadan hos Noman»/NRK1