Grønnsaksuppe med potetklimper

Grønnsaksuppe med potetklimper

Foto: Carina Ahlsskog / YLE

Suppe til under femtilappen

Det er alltid lurt å ha litt rotgrønnsaker liggende. Da har du grunnlaget til en god suppe. Dersom potetklimp høres ut som noe du ikke vil spise, utfordrer vi deg til å endre innstilling. Det er egentlig det samme som italienske gnocchi og smaker kjempegodt!

Slik gjør du

Klar grønnsaksuppe

Skrell og skjær alle grønnsakene i små terninger. Fres dem i smør til de er myke, tilsett krydder og fres i ett minutt til.

Hell på vann til det dekker grønnsakene og la det småputre i 10 minutter.

Potetklimper

Mens suppen putrer, skreller du de kokte potetene og presser dem gjennom en potetpresse eller en sikt. Bland sammen med egg, hvetemel, revet ost, salt og pepper til en deig.

Form til lange deigruller på et melet bord. Hver rull skal være cirka 1–2 cm tykk. Del opp til 2 cm lange «klimper»

Legg dem forsiktig ned i suppen og la dem trekke i 2 minutter til de flyter opp.

Tips

Potetklimper

Klimper er suppeboller med potet og ost.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Du kan også lage denne gode suppen med kål, gule erter og svinekjøttdeig.

Kålsuppe med svinekjøttdeig
Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö"/YLE