Stekte kamskjell med kremet pasta

Pass på at du ikke steker kamskjellene for mye.

Foto: ESPEN HOBBESLAND / NRK

Stekte kamskjell med kremet pasta

Stekte kamskjell servert med kremet risoni. Enkel og smakfull forrett fra Kjartan Skjelde.

Slik gjør du

Fres sjalottløken i olje til løken er blank. Ha på pastakornene. Tilsett hvitvinen og rør rundt til vinen har kokt inn. Spe med vann og la det småkoke under omrøring til all væske har fordampet. Rør så inn smør, og tilsett gressløk, løyrom og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Gni kamskjellmusklene inn med salt og pepper. Stek de i en varm panne i olje i et minutt. Trekk pannen til sides og ha i smør, delt hvitløkfedd og noen dråper sitron. La kamskjellene trekke i pannen et par minutter før de anrettes over risonien.

Tips

Se også: Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld/NRK1