Stekt kamskjell med blomkålkrem og brunet smør Dette er en forrett til fest. Den delikate smaken til kamskjellene balanserer godt til blomkålpuréen og soyasmøret i denne oppskriften.
Pasta med kamskjell og pesto I Nord-Italia, langs Liguriahavet, har de mange retter med kamskjell. Her er en kjapp oppskrift med nydelig smak og konsistens.
Grønne asparges med kamskjell Asparges med stekte kamskjell, majones og kaviar. Dette kaller vi luksus med lekre råvarer. Lars Erik Vesterdal lager majonesen i norgesglass og steker kamskjellene i brunt smør.
Kamskjell og persillerot Denne oppskriften krever god tid og stort engasjement. Men hvis man vil imponere med en god og gjennomarbeidet rett, så er dette en klar vinner. Retten inneholder ni forskjellige deler som skal settes sammen. Det er en utfordring selv for den med mye erfaring på kjøkkenet.
Kamskjell med chorizo og paprika Kamskjell sammen med pølse med god smak og grillet paprika fra Lise Finckenhagen.
Stekte kamskjell med rabarbrasmørsaus Rabarbra kan brukes i stedet for sitron eller eddik for å gi syre til sausen. Tareq Taylor bruker råsaft av rabarbra til smørsausen. Han kaller retten «Spring on a plate» eller vår på et fat. Kamskjellene får følge av purre, ramsløk og tynne strimler av rabarbra.
Råmarinert kamskjell, syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn Kamskjell i tynne skiver får noen dråper sitronsaft, salt og pepper før de blandes med syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn. En god forrett fra Kjartan Skjelde.
Stekte kamskjell med kremet pasta Stekte kamskjell servert med kremet risoni. Enkel og smakfull forrett fra Kjartan Skjelde.
Brownie cupcakes med sjokoladefrosting Cupcakes har vært trendy en god stund, og det er ikke noe som er bedre enn å lage dem selv. Og så pynte dem med fristende sjokoladefrosting.
Kinesiske pannekaker med marinert svinekjøtt og sylteagurk Dette er en skikkelig god og gøy rett å by på. Myke, fine pannekaker som fylles med nydelig tilbehør. En konkurrent til fredagstaco?
Sprø eplepinner med lun karamelldipp Disse eplepaipinnene har en saftig kjerne og de er helt uimotståelige når du dypper dem i karamelldippen. Ved å bruke ferdige butterdeigsplater lager du dette på null komma niks.
Pizza med chorizo Pizza hører helgen til, og kan varieres i det uendelige, med ulike type bunner, hvit eller rød pizzasaus, og ulike typer toppinger. I denne oppskriften er det bitte litt grovt mel i pizzabunnen. Dette gir den mer tekstur og den metter litt ekstra. Oppskriften rekker til to pizzaer.
Bruk hver dråpe, så lenge melken er god. Vit at melken kan være holdbar lenge etter datoen på kartongen. Det er økonomisk og klokt å bruke alt. Vi feirer verdens melkedag med herlige oppskrifter på melk. Av Ingvill Bjorland