Vi er velsigna med ein stor blå åker, og han gir og gir. Du kan leike og fornye deg i det uendelege med fiske- og skaldyrretter – frå enkle og kjappe måltid til forseggjord matkunst.
Vi elsker fiskesuppe. Den fra Bergen, den indiske og franske. Den raske og den fra bunnen. Gastronomen imponerer også. Kanskje du skulle prøve en ny variant?
Dette er en forrett til fest. Den delikate smaken til kamskjellene balanserer godt til blomkålpuréen og soyasmøret i denne oppskriften.
I Nord-Italia, langs Liguriahavet, har de mange retter med kamskjell. Her er en kjapp oppskrift med nydelig smak og konsistens.
Asparges med stekte kamskjell, majones og kaviar. Dette kaller vi luksus med lekre råvarer. Lars Erik Vesterdal lager majonesen i norgesglass og steker kamskjellene i brunt smør.
Denne oppskriften krever god tid og stort engasjement. Men hvis man vil imponere med en god og gjennomarbeidet rett, så er dette en klar vinner. Retten inneholder ni forskjellige deler som skal settes sammen. Det er en utfordring selv for den med mye erfaring på kjøkkenet.
Tareq Taylor lager en luftig, lett og luksuriøs potetsuppe med kamskjell.
Kamskjell sammen med pølse med god smak og grillet paprika fra Lise Finckenhagen.
Rabarbra kan brukes i stedet for sitron eller eddik for å gi syre til sausen. Tareq Taylor bruker råsaft av rabarbra til smørsausen. Han kaller retten «Spring on a plate» eller vår på et fat. Kamskjellene får følge av purre, ramsløk og tynne strimler av rabarbra.