Kamskjell med blomkålkrem og brunet smør

Fint anrettede kamskjell til forrett.

Foto: Rubicon/NRK

Stekt kamskjell med blomkålkrem og brunet smør 

Dette er en forrett til fest. Den delikate smaken til kamskjellene balanserer godt til blomkålpuréen og soyasmøret i denne oppskriften.

Slik gjør du

Blomkålpuré

Blomkålen deles i biter og kokes møre i fløte. Sil av blomkålen, men ta vare på fløten. Kjør blomkålen til puré med en stavmikser, spe eventuelt med litt av fløten. For en finere puré presses puréen gjennom en finmasket sil. Smak til med salt og pepper.

Brunet smør

Brun smøret over svak varme i en kjele. Ha i soyasaus, gressløk og sjalottløk.

Kamskjell

Rute topp og bunn på kamskjellet med en skarp kniv. Krydre med salt og pepper. La smøret bli gyllent. Stek så kamskjellene i ett minutt på hver side.

Kilde: Familien Lavoll i TV-programmet «Familiekokkene»