Endiveterte

Gyllenstekte endiver i butterdeig.

Foto: Philip Nussbaum Varlev / DR

Terte med endiver

Her har du en kjapp rett som vil imponere gjestene dine. Den er enkel å lage og passer inn i de fleste menyer.

Slik gjør du

Bruk en panne som tåler stekeovn. Ha i smør og fordel det godt utover.

Skyll endivene og skjær av den nederste delen, cirka 1 cm. Del dem i to og legg dem med snittsiden ned i den varme stekepannen. Fordel endivene slik at de ligger så tett som mulig. Pannen skal være helt full. Dryss over timian, litt salt og revet sitronskall. Det beste er å bruke økologiske sitroner, men hvis ikke, kan du skylle sitronene i kokende vann.

Stek endivene til de har en gyllen overflate. De skal ikke snus.

Brett butterdeigen over så den dekker hele pannen. Skru ned varmen. La den stå et par minutter til deigen er bakt på undersiden.

Når deigen begynner å boble litt opp og bli litt gjennomsiktig, sett pannen i forvarmet stekeovn på 200 grader i cirka 20 minutter.

Ta terten ut av ovnen. Legg en tallerken som er større enn pannen over terten og snu kjapt sånn at terten faller ut av pannen og ned på tallerkenen.

Press sitronsaft over den varme terten, skjær opp og server. Det er godt med en grønn salat til.

Kilde: Jonathan Zeuthen Knoll og Daniel José Abiani i TV-programmet «Dagens grønsak»