Purre med kjørvel

Purrestrimlene er snurret opp som en tornado og pyntet med kjørvel.

Foto: Philip Nussbaum Varlev / DR

Purretornado

Purre er lekkert tilbehør til fisk, kylling eller kalkun som både smaker godt og har mye kostfiber og vitaminer. Den blir ekstra festlig når du snurrer den opp som en tornado.

Slik gjør du

Fjern topp og bunn på purren og skjær den i lange strimler på cirka 1 cm bredde. De skal ha samme form som fettucchine pasta. Vask deretter grundig i kaldt vann slik at du får bort alt jorden.

Sett over kokevannet og ha i godt med salt. Del en hvitløk på midten og ha den i vannet sammen med oljen og skallet av en sitron.

Når vannet har kokt i 5 minutter, fjernes hvitløk og sitron. Legg i purrestrimlene og la dem koke til de er møre, cirka 2 minutter.

Vask og finhakk en bunt kjørvel. Finhakk en sjalottløk og bland den med kjørvelen i en skål. Riv skallet av en sitron ned i skålen.

Når purren er ferdig kokt, legger du den i skålen sammen med resten. Smak til med sitronsaft og olivenolje. Hell i litt av kokevannet, så bindes retten sammen.

Anrett purren med en pinsett eller tang sånn at du kan snurre den opp til en tornadolignende anretning. Pynt med kjørvel på toppen og tilsett til slutt litt av kokevannet.

Kilde: Jonathan Zeuthen Knoll og Daniel José Abiani i TV-programmet «Dagens grønsak»