Glaserte gulbeter

Fargerik salat med gule beter, burrataost og rips.

Foto: Philip Nussbaum Varlev / DR

Glaserte beter med burrata

Delikat, myk italiensk burrataost i bunn med glaserte gulbeter og rips. Det blir en både søt og syrlig vegetarrett med mange fine farger til middagsbordet.

Slik gjør du

Fyll en gryte med vann og ha i betene med skallet på sammen med mye salt. Vannet skal være like salt som sjøvann. Legg på et lokk og la betene koke til du kan stikke en kniv gjennom uten å møte særlig motstand. Det tar cirka 30–40 minutter, avhengig av størrelsen.

Slå av vannet og ha betene over i kaldt vann. Nå er det enkelt å fjerne skallet. Skjær betene i fine biter og legg dem i en oljet panne. Sett på varme og hell i druesaften.

Del løken i fire og legg den i pannen. La væsken reduseres til cirka 1/3. Det tar to-tre minutter.

Ta pannen av varmen og monter inn smør. Tilsett en håndfull rips.

Fordel burrataost på to tallerkener og dryss på litt salt. La også betene få litt ekstra salt etter at smøret er montert inn. Fordel betene på burrataen og garner rundhåndet med saltede makadamianøtter. Pynt til slutt med frisk mynte.

Tips

Gulbeter kan kanskje være vanskelige å få tak i. De kan fint erstattes med rødbeter.

Burrataosten kan erstattes med en god bøffelmozzarella.

Kilde: Jonathan Zeuthen Knoll og Daniel José Abiani i TV-programmet «Dagens grønnsak»