Slik gjør du
Bløtlegg soppen i cirka 30 minutter i varmt vann. Del soppen i små biter og sil av bløtleggingsvannet. Ta vare på 1-2 desiliter av vannet og bland det med kraften.
Skjær baconet i små biter. Rens og skjær fennikel i små terninger.
Bruk en vid kjele, tilsett olivenolje og fres bacon, fennikel, sjalottløk og hvitløk under omrøring. La det frese til løken er blank og myk. Det tar cirka 5-7 minutter. Tilsett sopp og ris.
La det frese over middels varme til risen blir blank. Tilsett vinen og la den fosskoke til nesten all væske har kokt inn.
Spe med varm kraft, en stor øse av gangen, og rør til væsken har trukket inn i risen. Fortsett å tilsette kraft og rør den inn til risen er «al dente». Dette tar cirka 18 minutter.
Rør inn smør og parmesan og smak til med noen dråper sitronsaft, salt og pepper. Tilsett hakket persille helt til slutt.
Tips
- Erstatt noe av parmesanen med 2 spiseskeer mascarpone.
- Server risottoen med litt stekt frisk steinsopp eller annen sopp, og litt ekstra parmesan.
- Smak gjerne til med steinsoppolje.
- Risottoen kan lages med annen tørket sopp hvis ønskelig.