anderisotto

Gi risottoen et rikelig dryss med ost før servering.

Foto: ITV

Risotto med and, sopp og cherrytomater

Det er i områdene rundt elva Po i Piemonte og Lombardia i Italia det meste av risottorisen blir dyrket. Her finnes det også flere arter av villand. Så kombinasjonen risotto og and er den ultimate Po-retten.

Slik gjør du

Ta skinnet av andebrystet og kutt kjøttet i 1 centimeter store terninger.

Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne på middels varme. Tilsett et hvitløkfedd og surr det i 2 minutter. Ta deretter ut hvitløken. Øk varmen, ha soppen i pannen og stek i 5 minutter. Rør litt av og til. Sett det til side.

Varm opp resten (4 spiseskjeer) av olivenoljen i en kasserolle på middels varme. Tilsett det andre hvitløkfeddet, surr i 2 minutter og ta ut hvitløken. Tilsett sjalottløk og timian og surr det i 5 minutter mens du rører til løken er myk. Den skal være gyllen, ikke brun.

Ha så i terninger av andebryst og stek i 3–5 minutter til de er brunet på alle sider. Tilsett risen og rør hele tiden i 2 minutter eller til riskornene er blanke. Hell oppi vinen og småkok i cirka 1 minutt til den har fordampet. Rør inn halvparten av soppen.

Tilsett 2 øser med kraft og la det småkoke mens du rører til risen har absorbert væsken. Fortsett å tilsette kraft på samme måte til risen er ferdig kokt. Det skal være litt tyggemotstand i risen. Det tar cirka 16–18 minutter og det er ikke sikkert du trenger alt kraften.

Rør inn tomatene, persillen og resten av sjampinjongen. Ta kasserollen av varmen og tilsett smøret og Grana Padano osten. Rør i et halvt minutt til konsistensen er kremet. Smak til med salt og pepper og riv over litt ekstra ost. Server med en gang.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-programmet «Ginos italienske fristelser»