Laster innhold, vennligst vent..
Hanne Lene Dahlgrens sprø pitadrøm

Både pitabrød og nanbrød egner seg i denne retten.

Foto: Line Dammen / En skikkelig digg kokebok av Hanne-Lene Dahlgren

Sprø pitadrøm

En umiddelbar favoritt som er rask, sunn og enkel. Vegetarblogger Hanne-Lene Dahlgren byr på pitabrød som er fullt av deilig smak.

Slik gjør du

Sett ovnen på 250 grader varmluft.

Bland alle ingredienser til «sprø kikerter» i en bakebolle, og fordel blandingen utover et stekebrett. Stek i 10–15 minutter, til kikertene er sprø. Ofte hører man en poppe-lyd når de er ferdige.

I mellomtiden: Ha alle ingrediensene til mosen i en foodprosessor eller blender, og kjør glatt. Dytt ned massen underveis så alt blir godt blandet.

Varm pitabrød eller nanbrød i en brødrister eller ovn. Hvis du er i det ekstra digge hjørnet, kan du gjerne ha litt smør på brødet før du har det i ovnen.

Når brødet er ferdig varmet, fordeler du dippen på brødene og topper med kikerter, tomater og eventuelt litt yoghurt, chiliflak og syltet rødløk. Pynt gjerne med frisk koriander!

Kilde: Hanne-Lene Dahlgren