Rødløkskompott

Rødløkskompott passer godt som tilbehør til hamburgere.

Foto: Trine Sandberg (trinesmatblogg.no)

Rødløkskompott

Rødløkskompott kan du lage dagen før den skal serveres. Trine Sandberg serverer rødløkskompotten sammen med eple, bacon og brie på hamburgeren.

Slik gjør du

Skjær opp rødløken i tynne båter. Smelt smøret i en kjele og la løken surre i ca. 5 minutter på middels varme. Tilsett sukker og balsamicoeddik og la løkblandingen surre i ytterligere 30-40 minutter. Rør av og til. Serveres romtemperert.

Rødløkskompotten kan gjerne lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet.

Tips

Hamburger med eple, bacon, brie og rødløkskompott ser du til høyre i bildet. Sommerfest med hamburgere på menyen

Kilde: Trine Sandberg i Sommeråpent 2016