Anrett garnityret på fat og i boller og sett det på et anretningsbord, og la den enkelte sette sammen sin egen burger etter smak og behag. Det er populært hos både små og store gjester.
Hamburgere
Burgerne bør stekes umiddelbart før de skal serveres, men du kan gjøre klar burgerne tidligere på dagen, og oppbevare dem tildekket i kjøleskapet.
Hamburgerbrød
Lag hamburgerbrødene etter oppskriften. Lag dem gjerne flere dager før de skal serveres, og legg dem i fryseren. La brødene tine i romtemperatur, og varm dem litt på grillen rett før servering.
Tilbehør og garnityr
- ca. 300 g bacon, i tynne skiver
- 2 rødløk, i ringer
- 4 store tomater, i skiver
- 2 grønne epler, i tynne skiver
- salatblader
- blåmuggost
- cheddar
- brie
- ketchup
- sennep
- chilimajones
- Server gjerne ovnsstekte potetbåter som tilbehør.
Fordel baconskivene på et bakepapirkledd bakebrett og stek dem ved 200 grader (over- og undervarme, midt i ovnen) i 12-15 minutter. Snu dem gjerne en gang underveis. Følg med mot slutten av steketiden. La gjerne baconet renne av på litt kjøkkenpapir.
Skjær opp resten av garnityret som angitt ovenfor, og anrett det på serveringsfat. Ha paprikasalsa, rødløkskompott, sennep, ketchup og chilimajones i små boller eller lignende.
Paprikasalsa
Paprikasalsaen kan gjerne lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet.
Rødløkskompott
Rødløkskompotten kan gjerne lages dagen før og oppbevares i kjøleskapet.
Servering
Nå er alt klart for at den enkelte kan montere sin egen burger, etter smak og behag! Del hamburgerbrødene i to og fordel burger og ønsket garnityr oppå det nederste, og plasser resten av brødet som kronen på verket. Stikk gjerne en pinne gjennom lagene for å holde det hele sammen.
Forslag til tre smakskombinasjoner
Hamburger med paprikasalsa og blåmuggost
- Hamburgerbrød (smøres med grov sennep)
- Salatblader
- Rødløk
- Hamburger
- Blåmuggost
- Paprikasalsa
Hamburger med bacon, cheddar og tomat
- Hamburgerbrød (smøres med ketchup)
- Salatblader
- Tomatskiver
- Hamburger
- Cheddar
- Bacon
Hamburger med eple, bacon, brie og rødløkskompott
- Hamburgerbrød (smøres med chilimajones)
- Salatblader
- Epleskiver
- Bacon
- Hamburger
- Brie
- Rødløkskompott
Alle oppskriftene kommer fra Trine Sandberg, som står bak trinesmatblogg.no.