Slik gjør du
Pistasj/appelsinkrokan
Sukkeret smeltes til gyllen karamell. Pistasjnøttene og revet appelsinskall has i karamellen og ristes noen få sekunder før karamellen helles ut på et stykke bakepapir.
Krokanen skal avkjøles helt og grovhakkes med en sagtakket kniv. Fordel krokanen i bunnen av de åtte glassene.
Sjokolademousse
Sjokoladen finhakkes og smeltes forsiktig over vannbad. Eggeplommer og sukker piskes til en tykk eggedosis med en håndmikser.
Eggehviter og sukker piskes til en myk og luftig masse. Rør eggedosisen inn i inn i den smeltede, lunkne sjokoladen, pisk godt. Tilsett raskt appelsinjuicen, pisk godt.
Tilsett 1/3 del av eggehvitene, pisk godt. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i resten av eggehvitene.
Fyll sjokolademoussen over krokanen i glassene. Sett glassene i kjøleskapet til de skal serveres. Pynt med friske bringebær.
Tips
Se også: