Sjokolademousse med pistasje/appelsinkrokan

Mette Blomsterberg bruker en engangs sprøytepose når hun fyller sjokolademoussen i glassene. Krokanen med pistasjnøtter og appelsin ligger i bunnen og som et dryss på toppen. Bringebær blir fin pynt til slutt.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Sjokolademousse med pistasj/appelsinkrokan

Sjokolademoussen er myk og luftig. Da er det godt med noe å tygge på. Sprø krokan med pistasjnøtter og god smak av appelsin på bunnen av glasset gjør susen.

Slik gjør du

Pistasj/appelsinkrokan
Sukkeret smeltes til gyllen karamell. Pistasjnøttene og revet appelsinskall has i karamellen og ristes noen få sekunder før karamellen helles ut på et stykke bakepapir.

Krokanen skal avkjøles helt og grovhakkes med en sagtakket kniv. Fordel krokanen i bunnen av de åtte glassene.

Sjokolademousse
Sjokoladen finhakkes og smeltes forsiktig over vannbad. Eggeplommer og sukker piskes til en tykk eggedosis med en håndmikser.

Eggehviter og sukker piskes til en myk og luftig masse. Rør eggedosisen inn i inn i den smeltede, lunkne sjokoladen, pisk godt. Tilsett raskt appelsinjuicen, pisk godt.

Tilsett 1/3 del av eggehvitene, pisk godt. Vend sjokoladeblandingen forsiktig inn i resten av eggehvitene.

Fyll sjokolademoussen over krokanen i glassene. Sett glassene i kjøleskapet til de skal serveres. Pynt med friske bringebær.

Tips

Se også: Alle oppskriftene fra Det søte liv

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv