Pasjonsmousse

Marsipankanten har fått riller av et kjevle med rillemønster. Og så er marsipanen brent med en bunsenbrenner. Det går fint å lage denne desserten uten rillene.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Pasjonsmousse

Mousse med smak av pasjonsfrukt får en marsipankant nederst og en sprø kjeks på toppen, når konditor Mette Blomsterberg står bak oppskriften.

Slik gjør du

Marsipankant

Skjær kakeplasten i 18 centimeter lange biter. Legg en i hver sylinderform. Sett formene på en bakeplate.

Kjevle marsipanen til den er tre millimeter tykk. Bruk litt melis på bordet, så marsipanen ikke henger fast. Lag mønster i marsipanen med et kjevle med mønster eller baksiden av en kniv. Brenn marsipanen ganske lett med en bunsenbrenner, så den blir lett gyllen. Skjær seks strimler marsipan som måler 15 x 2 centimeter. Legg dem forsiktig inn på innsiden av hver sylinderform. Husk at den brente siden skal vende ut.

Pasjonsmousse

Legg gelatinen i bløt i en halv liter kaldt vann i en halv time. Skjær vaniljestangen på langs, og skrap ut vaniljefrøene med en liten kniv. Bland frøene sammen med litt av sukkeret.

Pisk vaniljesukker, sukker og eggeplommer til tykk, hvit eggedosis. Pisk eggehviter, melis til en seig marengs.

Skrap kjøttet ut av pasjonsfruktene med en liten skje. Sil det gjennom en sikt. Kast frøene. Varm pasjonssaften opp til 60 grader og ta gryten av varmen. Vri gelatinen, og la den smelte helt i den varme saften. La væsken kjøles ned til cirka 40 grader.

Ha pasjonssaften i skålen med eggedosisen. Pisk fløten til lett krem. Ha halvparten av kremen i eggeblandingen og rør godt. Ha dette i skålen med resten av den kalde fløten. Vend det forsiktig sammen. Tilsett marengsen og vend den forsiktig inn. Ha moussen i en engangs sprøytepose. Klipp et lite hull. Fordel moussen i de seks marsipanforede sylinderformene. Sett desserten i kjøleskapet i minst tre timer, eller gjerne til neste dag.

Tuille

Rør sukker og mel sammen. Pisk inn egget til deigen er uten klumper. Ha deigen i et kremmerhus eller en engangs sprøytepose.

Smør en bakeplate lett, men jevnt, med bakespray eller smaksnøytral olje. Klipp et lite hull i sprøyteposen med deigen. Sprøyt deigen ut i sirkler, så det dannes et nett. Dryss på litt finhakkede pistasjnøtter. Stek dem i en 160 grader varm ovn i 3-5 minutter, avhengig av tykkelse og størrelse, til deigen blir gyllen. Hold deg i nærheten av ovnen, det skjer veldig fort.

Løsne straks de brennvarme tuillene fra bakeplaten med en palettkniv. Legg dem over et kjevle, så de får en buet fasong. Avkjøles. Oppbevares i en tett boks i opp til to dager.

Servering

Befri desserten for sylinder og plast. Skjær jordbærene i tynne skiver, og legg dem fint i en sirkel på hver tallerken. Sett pasjonsmoussen i midten av jordbærene, og legg den sprø tuillen på toppen. Dryss med litt ekstra finhakkede pistasjnøtter. Serveres straks.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR