Laster innhold, vennligst vent..
Sjokoladekake med bringebærkrem

Sjokoladen med den søte smaken står godt sammen med friske bær.

Foto: Marit Hegle

Sjokoladekake med bringebærkrem

Sjokolade og bær i skjønn harmoni. Denne kaka blir garantert en suksess på kakebordet.

Slik gjør du

Sjokoladekake

Smelt smøret i en kasserolle på svak varme. Bland inn vann, kakao og vaniljesukker. 

Fjern kasserollen fra varmen. Skill eggene og bland inn 2 eggeplommer. 

Hell blandingen over i en stor bakebolle og tilsett sukker. Bland sammen mel og bakepulver og sikt dette inn i blandingen. Rør godt. 

Pisk eggehvitene stive i en helt ren glass- eller metallbolle. Med en slikkepott rører du inn cirka 1/3 av eggehvitene i resten av røren. Deretter tilsetter du resten av eggehvitene og blander dem forsiktig inn røren. Ikke bland mer enn nødvendig. 

Kle bunnen av en rund form på 24 centimeter med bakepapir. Fyll røren i formen og stek kaken nest nederst i ovnen i cirka 20 minutter, på 180 grader. Bruk en kakepinne, eller en strikkepinne, i midten av kaken for å sjekke at kaken er helt ferdig, pinnen skal komme ut helt ren når kaken er ferdig.

Avkjøl kaken på rist.

Bringebærkrem

Tin bringebærene. Press dem så gjennom en sikt for å få bort alle frøene. Dette er en kjedelig jobb men det er ikke godt å få harde bringebærfrø i den myke kremen.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i et par minutter.

Fordel cirka 1/3 av bringebærpureen i en kjele. Varm opp til den begynner å ryke. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme pureen. Bland godt. Rør så inn resten av bringebærpureen.

Visp en bløt krem av fløte, melis og vaniljesukker. Rør inn bringebærpureen i kremen med en slikkepott. La kremen sette seg et par minutter i kjøleskapet før du smører den over kakebunnen.

Sjokoladesaus

Grovhakk sjokoladen. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. La fløten stå og varme opp sjokoladen i cirka 2 minutter, før du rører hurtig rundt med en slikkepott til all sjokoladen er smeltet. Hvis ikke all sjokoladen smelter kan du forsiktig sette bollen i et vannbad, eventuelt på svak temperatur i mikrobølgeovnen, til sjokoladen smelter.

Avkjøl sjokoladeganachen på kjøkkenbenken til den blir såpass tykk at det er så vidt at den renner. Bruk en stor skje og tøm sjokolade vilkårlig i tykke strimler over bringebærkremen.

Pynt kaken med et generøst lag med friske frukter og bær, og gjerne noen sjokoladekuler, hvis du har det.

Kilde: Marit Hegle