Slik gjør du
Finhakk 150 gram av hasselnøttene og bland de med 100 gram melis. Pisk eggehvitene stive med 50 gram melis. Bland inn de hakkede hasselnøttene og fordel marengsen i en smurt kakeform på 20-22 cm. Del de resterende hasselnøttene (50 gram) i to og fordel de jevnt over marengsbunnen. Stekes på 170 grader i cirka 25 minutter til den begynner å bli gyllen. Avkjøles på rist.
Når marengsbunnen er helt avkjølt så fjerner du den fra kakeformen, vasker kakeformen og legger bunnen tilbake i formen igjen.
Sjokolademousse
Finhakk sjokoladen. Kok opp smøret i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett sjokoladen. Vent i 30 sekunder og rør deretter rundt med en slikkepott til blandingen blir blank og fin og all sjokolade er smeltet. Rør inn eggeplommene.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i to minutter. Deretter klemmer du vannet ut av platene og rører de inn i den varme kaffen. Rør så kaffen inn i sjokoladen. Avkjøles til romtemperatur.
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter tilsetter du litt og litt av sukkeret til du har en fin marengs.
Rør inn 1/3 av marengsen inn i sjokoladen. Når alt er jevnt blandet rører du inn resten av marengsen. La moussen stå på benken til den begynner å bli mer fast. Deretter heller du den over nøttebunnen.
Plasser kaken kjølig og vent to timer før du lager solbærmoussen.
Solbærmousse
Mos solbærene i en stavmikser eller hurtigmikser. Press de gjennom en sil for å få bort mest mulig stener og skall.
Bløt opp gelatinplatene i kaldt vann i 4 minutter. Varm opp halvparten av solbærene i en kjele til de begynner å ryke. Fjern kjelen fra platen og press ut vannet fra gelatinplatene og løs de opp i de varme solbærene. Rør godt og tilsett deretter resten av solbærene. Rør godt og la deretter solbærene avkjøles til romtemperatur.
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Tilsett så gradvis resten av sukkeret mens du visper. Fortsett å vispe til du har en stiv marengs. Rør inn halvparten av marengsen inn i solbærene. Når alt er godt blandet rører du inn resten av marengsen.
Pisk kremfløten til en bløt krem og rør den inn i solbærmarengsen forsiktig med en slikkepott. Ikke rør mer enn nødvendig. Fordel solbærmoussen over sjokolademoussen. Plasser kaken i kjøleskapet i minst 4 timer.
Til slutt
Pynt kaken med friske bær, og gjerne litt smeltet hvit sjokolade tilsatt litt solbærsaft som du heller på i tynne striper i vilkårlig mønster.
Kilde: Marit Hegle