Sildesnack

Kryddersild med gulrotstuing, rødbeter, poteter og fennikel.

Foto: Rubicon / NRK

Sildesnack

Familien Johnsen starter festmiddagen med en liten snack med sild.

Slik gjør du

Sildefiletene hakkes i små biter.
Rødbetene skrelles, skjæres i terninger og bakes i ovn på 200 grader i 20 minutter. Gulrøttene kan enten kokes eller bakes i ovnen sammen med rødbetene.
Potetene kokes i 20–25 minutter.

La grønnsakene stå til de er avkjølt.

Smelt smøret, bland inn mel, spe med matfløte til du har en tykk hvit saus. Smak til med revet muskat. Bland inn de kokte gulrotbitene.

Behold skallet på potetene Stek potetskiver i smør.

Skyll og tørk kapersene, friter dem i varm solsikkeolje.

Stek rugbrødet i kapersoljen, den gir god smak. Knus rugbrødet etter det er avkjølt.

Skjær fennikel og løk i tynne strimler, bruk gjerne mandolin. Bland fenikkel og løk med dill og salt.

Legg potetene på et serveringsfat, legg på et lag med hakket sild, ha løk på toppen av potetene og tilsett gulrotstuing og rødbeter. Topp det hele med fennikel og løk, kapers og knust rugbrød.

Tips

  • Bruk gummihansker for å unngå rødbetflekker.
  • Det passer godt med litt aioli på toppen eller ved siden av.

Kilde: Familien Johnsen i TV-serien «Familiekokkene»/NRK