Sandkaker

Sandkaker oppbevares best i en kakeboks.

Foto: Fra TV-programmet «Midt i julestria» / NRK

Sandkaker

Sandkaker kan fylles med krem og syltetøy, frukt og det meste av godsaker. Men de smaker godt som de er også.

Slik gjør du

Rør smør/margarin og melis hvitt. Ha i egg, malte mandler og hvetemel. La deigen stå kaldt natten over.

Trykk deigen ut i usmurte sandkakeformer.
Stek kakene gylne i ca. 15 minutter ved 180 ºC.

Hvelv formene på en plate. Når kakene er litt avkjølt, faller de ut av formene av seg selv. Trykk lett på formene, hvis kakene sitter litt fast.

Oppbevar sandkakene tørt og kaldt i tett boks. Eller frys dem. Kakene tiner på kakefatet, og smaker som nystekte.

Tips

Mandlene kan være skåldede eller uskåldede.

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i TV-programmet «Midt i julestria» fra 1992