Salte kjeks med fiken og roquefortkrem

Hjemmelagede kjeks med fiken og roquefortkrem.

Foto: yle

Salte kjeks med gløggmarinerte fiken

Det finnes ikke mye som slår hjemmelagede sprø kjeks når du kryper opp i sofaen en mørk høstkveld.

Slik gjør du

Salte kjeks

Sett ovnen på varmluft – 145 grader.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og tilsett olje og vann. La det svelle i romtemperatur i 20 minutter.

Stryk deigen tynt ut på bakepapir – du trenger to plater til denne oppskriften. Stek i 15 minutter, ta platene ut av ovnen og marker ut runde kjeks med en ring. Stek ytterligere i 45 minutter.

Ta kjeksene ut av ovnen og la dem avkjøles. Knekk av kantene på kjeksene. Oppbevares i en tett boks i romtemperatur.

Gløggmarinerte fiken

Prikk fikenene med en gaffel og legg dem i et glass med tett lokk. Kok opp gløggen og hell den over fikenene.

Sett på tett lokk og sett det kaldt.

Roquefortkrem

Visp sammen roquefort og crème fraîche til en glatt krem.

Kilde: Paul Svensson fra TV-programmet «Hygge i Strömsö»