Slik gjør du
Start med å kjøre sukkeret i blenderen så det blir et fint hvitt pulver. Kjør det sammen med vaniljen.
Visp smør og sukker hvitt.
Bland bakepulveret med melet. Visp inn halvparten med smørblandingen. Ha i litt og litt mer mel til deigen blir formbar, ikke smuldrer og ikke er for bløt.
Form deigen til pølser og trill ut boller på cirka 20 gram, litt mindre enn en golfball.
Lag en god grop i hver bolle når deigen er varm av hendene dine, da sprekker de ikke.
Legg kakene på en bakeplate, fyll gropene med syltetøy og strø kokos over om du vil.
Stek i 7-8 minutter på 175 grader, over- og undervarme.
Legg dem over på en rist for å avkjøles før de skal spises.
Tips
Hvis du ikke har ekte vanilje kan du bruke vaniljesukker i kakene.
Kilde: Sandra Mastio i TV-serien Sommermat i Falkenberg/SVT