Laster innhold, vennligst vent..
Et fat med syltetøykaker, runde småkaker med bringebærsyltetøy i midten.

Svenske syltetøykaker med og uten kokos på toppen.

Foto: SVT

Sandras syltetøykaker

Syltetøykaker eller bringebærgroper? På svensk kalles de syltkakor eller hallongrottor. Kjært barn har mange navn. Sandra Mastio strør kokos på småkakene. Smaken bringer henne tilbake til barndommen.

Slik gjør du

Start med å kjøre sukkeret i blenderen så det blir et fint hvitt pulver. Kjør det sammen med vaniljen.

Visp smør og sukker hvitt.

Bland bakepulveret med melet. Visp inn halvparten med smørblandingen. Ha i litt og litt mer mel til deigen blir formbar, ikke smuldrer og ikke er for bløt.

Form deigen til pølser og trill ut boller på cirka 20 gram, litt mindre enn en golfball.

Lag en god grop i hver bolle når deigen er varm av hendene dine, da sprekker de ikke.

Legg kakene på en bakeplate, fyll gropene med syltetøy og strø kokos over om du vil.

Stek i 7-8 minutter på 175 grader, over- og undervarme.

Legg dem over på en rist for å avkjøles før de skal spises.

Tips

Hvis du ikke har ekte vanilje kan du bruke vaniljesukker i kakene.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien Sommermat i Falkenberg/SVT