Saftig sjokoladekake med olivenolje

Kaken krever mindre enn 30 minutters forberedelsestid.

Foto: Fra TV-serien «Nigellas italienske fristelser» / BBC

Saftig sjokoladekake med olivenolje

Nigella fant på denne oppskriften fordi hun hadde gjester som ikke kunne spise hvete og meieriprodukter, men den ble så god at hun lager den hele tiden.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 170 grader. Smør en springform på 23 centimeter med litt olje og fest bakepapir i bunnen av formen.

Mål og sikt kakaopulveret i en bolle og visp inn det kokende vannet til du har en jevn, sjokoladeaktig, fremdeles rennende (men bare så vidt) pasta. Visp inn vaniljeekstrakt, og sett den til siden for å avkjøle litt.

Fin fram en mindre bolle og ha i malte mandler (eller melet) med natron og en klype salt.

Visp sukker, olivenolje og egg med en k-spade i en kjøkkenmaskin, eller i en vanlig bolle ved hjelp av en stavmikser. Visp kraftig i tre minutter til du har en tykk, lysegul krem.

La vispen gå saktere og hell i kakaomiksen mens den går. Når den er blandet inn kan du tilsette blandingen med de malte mandlene (eller melet).

Skrap kantene og rør litt med en slikkepott. Hell deretter den mørke flytende røren i springformen. Stek kaken i 40-45 minutter til sidene er stekt, men midten fortsatt ser litt fuktig ut. Test om kaken er klar med en kakepinne. Den skal komme opp hovedsakelig ren, men med noen få klissete sjokoladesmuler på.

Avkjøl kaken i ti minutter på en rist, fortsatt i springformen. Ta den så forsiktig ut av formen, skjær gjerne langs kantene. La kaken avkjøle helt, eller spis den mens den enda er varm med litt is.

Tips

Nigella serverer gjene kaken med sin deilige kaffeiskrem.

Kilde: Nigella Lawson i TV-serien «Nigellas italienske fristelser»/BBC