Laster innhold, vennligst vent..
Safranrisotto

Risotto med rosensalat, kylling og timian.

Foto: Fra TV-serien «Ginos italienske fristelser» / ITV

Safranrisotto med kylling

Safran gir den nydelige gule fargen til risottoen. Med pecorino eller parmesan blir den herlig kremete.

Slik gjør du

Kylling

Skjær kyllingbrystene nesten i to, brett dem ut og legg over plastfolie. Bank kjøttet til det blir omtrent 1,5 centimeter tykt. Drypp over en spiseskje olje.

Sett grillpannen på høy varme, legg i kyllingbrystene. Krydre med litt salt og pepper og stek i omtrent 3 minutter på hver side. Snu dem et par ganger. Når kyllingen er nesten gjennomstekt, ha på tyktflytende balsamico og stek 30 sekunder på hver side så det blir karamellisert. Ha på litt mer balsamico og snu dem en gang til. Når kyllingen er gjennomstekt og karamellisert legges kyllingen til side.

Risotto

Varm opp en stor stekepanne med høye sider. Ha i finhakket løk. Når væsken fra løken er borte tilsettes olivenolje, ris og frisk timian. Bland risen med olje og løk i omtrent 3 minutter.

Hell på hvitvin, la den koke til den er redusert og tatt opp i risen. Tilsett safran og rør rundt. Begynn med å tilsette varm kraft. Litt om gangen. Væsken skal koke inn i risen mellom hver gang det tilsettes mer kraft. Gjenta til risen er kokt og nesten all kraften er brukt opp.

Tilsett litt strimlet rosensalat 3 minutter før risottoen er ferdig kokt.

Slå av varmen. Vend inn smør og revet ost, rør til osten har smeltet og risottoen blir kremet.

Fordel risottoen på 4 tallerkener. Skjær kyllingen i tynne strimler og legg på toppen av risen sammen med noen timiankvister. Ha på noen dråper olivenolje.

Kilde: Gino D'Acampo i TV-serien «Ginos italienske fristelser»/ITV