Rullekake med bringebær

Rullekake smaker av barndom, mener Mette Blomsterberg. Hun fyller den med bringebærmarmelade.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Rullekake med bringebær

For mange er rullekake smaken av barndom. Mette Blomsterberg har oppskrift på rullekake av sukkerbrød og bringebærmarmelade.

Slik gjør du

Bringebærmarmelade

Bland pektinen med et par skjeer av sukkeret. Kok opptinte bringebær, resten av sukkeret og vannet i ti minutter. Skum av hvis det er nødvendig. Skru ned varmen, og dryss i pektinsukkeret mens du rører. La det småkoke i noen sekunder, og ta kjelen av plata. Avkjøl marmeladen helt.

Rullekakebunn

Del vaniljestanga på langs og skrap ut frøene med en liten kniv. Bland dem med litt av sukkeret. Pisk vaniljesukkeret, eggeplommene og resten av sukkeret sammen til det tykner. Bland mel og bakepulver, og sikt det ned i eggeblandinga. Vend det hele forsiktig sammen.

Pisk eggehvitens stive, og vend dem forsiktig sammen med resten av deigen. Den skal være jevn når du er ferdig. Bre deigen ut over ei bakepapirkledd steikeplate. Rullekakebunnen skal måle cirka 35 x 40 centimeter.

Steik bunnen på 190 grader i mellom sju og åtte minutter. Den skal være lett gyllen når den er ferdig. Steikes den for hardt, blir den vanskelig å rulle sammen. Avkjøl bunnen i noen minutter.

Montering

Legg et ark bakepapir like stort som bunnen på bordet. Dryss over sukker, og legg bunnen på papiret med oversida ned. Ta forsiktig bort bakepapiret bunnen blei stekt på.

Smør 200 gram bringebærmarmelade over hele bunnen i et tynt, jevnt lag. Rull bunnen forsiktig sammen, og sett den i kjøleskapet. Hvis du dekker den til, kan den holde seg i kjøleskapet i opptil en uke.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv / DR