Slik gjør du
Snitt rødkålen fint, rasp eplet på et grovt rivjern og legg det i en liten langpanne.
Bland alle de våte ingrediensene sammen med salt og sukker, og hell over i langpannen.
Skjær tre skiver appelsin og legg over. Dryss også over karve og allehånde.
Legg resten av de hele krydderne i et kaffefilter, pakk dem inn og legg posen godt ned i langpannen. Dekk godt til med dobbel aluminiumsfolie så det blir helt tett.
Sett formen midt i ovnen på 180-200 grader i 1-1,5 time. Ta den ut når halve tiden har gått og rør forsiktig om. Kålen skal være mør, men fortsatt ha litt motstand når den er ferdig.
Tips
- Man kan med stor fordel lage rødkålen dagen før. Da sparer man tid på selve dagen, og smakene får sette seg enda bedre.
- Ta ut krydderposen og sett langpannen i kjøleskapet til dagen etter. Varm forsiktig opp og server.
- Man kan også lage rødkål opp til 6 dager i forveien. Man må være nøye med hygienen og pakke det godt. Oppbevares i kjøleskap. I vakuum godt over en uke, i tett boks opp til en uke.
- Rødkål egner seg ikke til frysing.