Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden» 2019 Tonje Torvanger er kokken som lager julematen i «Kvelden før kvelden». Karen Elene Thorsen, som står bak kokeboken Fattig Student, har tips til hvordan du ordner restene etterpå. Av Siri Bjelland Berven
Rødbet innbakt i trolldeig Tonje Torvanger ville gjøre noe nytt med rødbeten, og da ble trolldeigen fra barndommen en suksess.
Ribbe og ribbesaus – Nøkkelen til suksess med ribben er godt forarbeid og tålmodighet, sier Tonje Torvanger. Tapetkniven er en vinner i ruting av svor.
Pinnekjøtt med kålrotstappe Pinnekjøtt med kålrotstappe er tradisjonell julemiddag for mange. Husk at kjøtt som er saltet og tørket, trenger mange timer i vann før det puttes i gryta.
Rødkål Rødkål kan du godt lage flere dager i forveien. Da får smakene satt seg godt. I denne oppskriften lages rødkål i stekeovnen, da er du sikker på at den ikke svir seg.
Riskrem med klementinsaus og pekannøtter Alle har klementiner i hus rundt juletider, og i år havner saften i sausen til riskremen. Dessuten serveres juledesserten med karamelliserte nøtter.
Eplechutney Lag gjerne eplechutneyen i god tid. Da får du mindre å gjøre når den skal serveres, og smakene får satt seg skikkelig.