Risi e bisi

Får du fatt i friske erter og koker belgene sammen med hønsebuljongen, får retten en enda finere farge.

Foto: Fra tv-serien Munter mat - på tur / DR

Risotto som i Venezia – risi e bisi

«Risi e bisi» betyr «ris og erter». Retten blir som en litt flytende risotto.

Slik gjør du

Skjær bacon eller skinke i små terninger. Hakk løk, og skjær fennikel i små biter.

Stek løk og fennikel i smør og litt olje til det begynner å bli gjennomsiktig. Det må ikke bli brunt. Ha i bacon eller skinke, og stek i noen minutter til. Ha i risen, og stek enda litt til.

Så begynner du å spe med hønsebuljong. Ha i litt og litt, og rør mens væsken koker inn i risen. Når risen begynner å bli myk, har du i ertene. Retten skal bli en litt flytende risotto.

Rør inn en håndfull revet parmesan, og en god skje smør. Smak til med salt og pepper. Dryss over hakket persille, og spis med en gang.

Tips

Hvis du får tak i friske erter, som kommer i belgene, kan du koke belgene i kraften sammen med hønsebuljongen. Det gir både god smak og en frisk, lysegrønn farge til retten.

Kilde: Brødrene Price i tv-serien Munter mat - på tur/DR