Risotto med sopp og chorizo.

Frisk sopp stekt sammen med pølsebitene gir det lille ekstra til risottoen.

Foto: Rolf T. Øygarden

Risotto med sopp og chorizo

Risotto er kremet, varmende kosemat. Tørket sopp koker sammen med risen. Stekt chorizo setter en pikant spiss på risottoen.

Slik gjør du

Hakk løk og hvitløk og surr dette i litt olje i en kjele til det er blankt. Ha i risen i kjelen sammen med løken i cirka 2 minutter. Ha i hvitvin og tørket sopp, og kok dette inn i risblandingen.

Spe med varm kraft/buljong, og kok inn under omrøring. Det må koke mellom 15–20 minutter. Bruk kun medium varme slik at hele riskornet blir behandlet og kokt. Ha i ertene på slutten av tilberedningstiden.

Skjær chorizopølsen i fine terninger. Stek dem i en separat panne. Chorizopølsen vil slippe en del fett, ta vare på fettet.

Smak på risen, den skal ha tyggemotstand når den er ferdig. Ha i smør, parmesan, salt, pepper og sitronsaft. Smak til.

Anrett på en stor tallerken, risottoen skal flyte litt utover, da er den perfekt. Ha stekt chorizo, litt chorizoolje (den du tok vare på!) og bladpersille på risottoen og server umiddelbart.

Tips

Dersom du ikke har tørket sopp, stek gjerne litt sopp sammen med chorizopølse og dander dette på toppen. Det er også supergodt!

Kilde: Rolf T. Øygarden i Sørlandssendinga/NRK P1