Laster innhold, vennligst vent..
Risotto med jordskokk og jordskokkchips

Risotto med jordskokkpuré. En nydelig rett fra kokk Dag Tjersland.

Foto: CAMILLA NÆSS / NRK

Risotto med jordskokk

– Risotto er religion og kjærlighet, sier kokk Dag Tjersland. Den må voktes med omhu under tilberedning. Denne er basert på jordskokkpuré og pyntet med frityrstekte, løvtynne jordskokkchips.

Slik gjør du

Start med jordskokkpureen.

Rens og skrell 8 jordskokker og kok dem møre. Spar en kokt jordskokk til garnering. Kjør resten glatte i godt smør med stavmikser. Smak til med litt salt og pepper.

Begynn så med risottoen.

Tilsett 2 ss olivenolje i en kasserolle. Fres sjalottløk og hvitløk lett, ikke brun det! Tilsett risottoris og fres i ytterligere 1/2 minutt. Tilsett vann eller grønnsakkraft.

La det småkoke i 7–8 minutter. Tilsett jordskokkpureen og hvitvin. La det koke videre, opp mot 14 minutter. Den skal ha litt tyggemotstand. Smak til med sitron. Juster med salt og pepper.

Hakk opp den sparte, kokte jordskokken i fine biter og rør inn i risottoen.

Anrett på tallerken med revet pecorino, frityrstekte, tynne jordskokkskiver og ertespirer.

Risle over en klunk med god olivenolje.

Det er viktig å følge med, røre og smake kontinuerlig mens man lager risottoen. Ifølge Dag Tjersland skal man aldri gå fra en risotto. Den må voktes med omhu, og da blir den god!

Tips

Jordskokkchips er god snacks, og lag gjerne mye når du først er i gang. Den får bein å gå på! Varm olje i en kasserolle og frityrstek løvtynne skiver av jordskokk i flere omganger. Når den er gyllenbrun, er den klar. Legges over på tørkepapir, og saltes lett.

Kilde: Dag Tjersland i TV-serien Hagen min/NRK1