Ribbetaco med potetlompe og klementinsalsa

Hjemmelaget potetlefse med ribberester og salsa med klementin.

Foto: Ane Landmark Komnæs / NRK

Ribbetaco med potetlompe og klementinsalsa

Bruk restene av ribba i tacoen. Den smaker ekstra godt med salsa laget av klementiner. Tacolefsene erstatter du med potetlomper, så får du brukt opp de kokte potetene.

Slik gjør du

Skrell de kokte potetene og mos dem i en bakebolle. Tilsett hvetemel og salt og bland alt sammen med hendene til du har fått en jevn deig. Del opp deigen i ti like deler, og kjevle ut hver del så tynn som mulig. Bruk rikelig med mel! Stek lompene på begge sider i en tørr stekepanne på medium varme. Oppbevar dem i et fuktig kjøkkenhåndkle.

Skrell og kutt opp klementinene i terninger. Finhakk rødløk, chili og koriander og bland alt sammen i en bolle.

Kutt opp ribben (hele ribben med fett og svor) i terninger og ha ribben i en stekepanne. Bland inn tacokrydder og vann (bruk blandingsforholdet som står på krydderpakken). Varm opp på medium varme.

Fyll potetlompene med klementinsalsa og ribbe. Topp med rømme og litt ekstra koriander.

Kilde: Karen Elene Thorsen