Ramsløkpuré og ramsløkpesto

Spiselige blader fra naturen blir ramsløkpuré.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Ramsløkpuré og ramsløkpesto

En av vårens første gleder er å plukke ramsløk. Lise Finckenhagen har oppskriften på ramsløkpuré, som med et par ekstra ingredienser kan bli ramsløkpesto.

Slik gjør du

Pass på at ramsløkbladene er rene og tørre. Kjør blader og olje til en jevn puré i en hurtigmikser, og smak pureen til med salt.

Hell alt over på ett eller flere små rene glass. Etterfyll med litt olje slik at ramsløkpureen blir «forseglet».

Etter hvert som du bruker av pureen kan du gjerne etterfylle med en liten klunk olje, da holder den seg bedre. Oppbevar pureen i kjøleskap.

Tips

Ramsløkpesto

Tilsetter du en god håndfull pinjekjerner og en liten bunt friske basilikumblader, blir det straks en ramsløkpesto.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+