Råmarinert kamskjell, syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn

Denne forretten kan du gjøre klar på forhånd, bare vent med å legge på brødterningene, eplebitene og ørretrognen til kamskjellene skal serveres.

Foto: Espen Hobbesland / NRK

Råmarinert kamskjell, syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn

Kamskjell i tynne skiver får noen dråper sitronsaft, salt og pepper før de blandes med syltet eple, brødkrutonger og ørretrogn. En god forrett fra Kjartan Skjelde.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær kamskjellene i tynne skiver. Ha på sitronsaft og smak til med salt og pepper.

Skjær eplet i små terninger og kok terningene sammen med eddik, sukker og vann i ca. 5-6 minutter i en liten kjele.

Skjær rugbrødet i terninger og stek dem i pannen med solsikkeolje, salt og pepper til de er gylne og sprø.

Anrett kamskjellene sammen med eplebitene, ørretrognen og rugkrutongene.

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld/NRK1