Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe med vaniljeiskrem.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Rabarbrasuppe med grillet rabarbra

Rabarbrasuppe som i barndommen, men med ny, frisk smakstilsetning og ristet rabarbra på toppen.

Slik gjør du

Når du griller rabarbra, bør du velge en som er skikkelig rød i skallet. Det gir fin farge.

Skrell rabarbraen og skjær av i begge ender. Ta frøene ut av kardemommekapslene. Knus den tykke delen av sitrongresset. Kok opp skallet og endene av rabarbraen med sukker, sitrongress, kanelstang, kardemomme, jordbærsaft og så mye vann at det dekker. La det småkoke i 15 minutter.

Grill rabarbraen på begge sider så den får litt farge. Skjær den opp på langs og i små biter. Ha bitene i en gryte. Sil over rabarbralaken. Ha i revet sitronskall, og la det småkoke et par minutter til rabarbraen blir mør.

Avkjøl.

Serveres med sukker- og kanelskorper i biter på bunnen og en kule god vaniljeis på toppen.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE