Slik gjør du
Rabarbrakompott
Skrell rabarbraen og skjær den i grove biter. Legg den på en stekeplate og dryss over sukker. Pudre på potetmelet. Dekk med aluminiumsfolie.
Bak i ovn på 150 grader i cirka 30–40 minutter til de er myke. Snu litt rundt på rabarbraen slik at den moses litt.
Vaniljeparfait
Visp kremfløten.
Visp eggeplommer, melis og vaniljepulver i cirka 3 minutter til et luftig skum. Vend inn kremfløten.
Dekk en form med plastfolie og hell en tredel av parfaiten i formen. Sett i fryseren.
Når rabarbrakompotten er avkjølt, ta formen ut av fryseren og legg i et lag med rabarbra. Fyll på med mer parfait og sett tilbake i fryseren. Gjenta prosessen en gang til sånn at du har to lag med rabarbra og parfait på toppen.
Kardemommemarengs
Kok opp sukker og vann til 123 grader.
Visp eggehvitene på maks med sitronsaft og kardemomme og hell sukkerlake i en tynn stråle ned i hviten. Visp helt til det er kaldt og blankt, minst tre minutter.
Bruk en sprøytepose og sprøyt marengsen på parfaiten i et fint mønster. Hvis du vil gjøre det ekstra fint kan du brenne med en gassbrenner.
Dekorer med friske bær.
Tips
Det går fint å oppbevare denne kaken i fryseren flere dager før servering ettersom den er lagd med italiensk marengs.