Rabarbra-iskake

Iskaken er laget av parfait med rabarbrakompott og italiensk marengs.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Rabarbraiskake med marengs

Alle fortjener en iskake. Denne har mange herlige smaker – vanilje, kardemomme og rabarbra. Rabarbraens syrlighet passer perfekt til parfaiten og den italienske marengsen.

Slik gjør du

Rabarbrakompott

Skrell rabarbraen og skjær den i grove biter. Legg den på en stekeplate og dryss over sukker. Pudre på potetmelet. Dekk med aluminiumsfolie.

Bak i ovn på 150 grader i cirka 30–40 minutter til de er myke. Snu litt rundt på rabarbraen slik at den moses litt.

Vaniljeparfait

Visp kremfløten.

Visp eggeplommer, melis og vaniljepulver i cirka 3 minutter til et luftig skum. Vend inn kremfløten.

Dekk en form med plastfolie og hell en tredel av parfaiten i formen. Sett i fryseren.

Når rabarbrakompotten er avkjølt, ta formen ut av fryseren og legg i et lag med rabarbra. Fyll på med mer parfait og sett tilbake i fryseren. Gjenta prosessen en gang til sånn at du har to lag med rabarbra og parfait på toppen.

Kardemommemarengs

Kok opp sukker og vann til 123 grader.

Visp eggehvitene på maks med sitronsaft og kardemomme og hell sukkerlake i en tynn stråle ned i hviten. Visp helt til det er kaldt og blankt, minst tre minutter.

Bruk en sprøytepose og sprøyt marengsen på parfaiten i et fint mønster. Hvis du vil gjøre det ekstra fint kan du brenne med en gassbrenner.

Dekorer med friske bær.

Tips

Det går fint å oppbevare denne kaken i fryseren flere dager før servering ettersom den er lagd med italiensk marengs.

Iskake med rabarbra
Foto: Carina Ahlskog / YLE

Kilde: Paul Svensson i TV programmet «Hygge i Strömsö»