Postei av hare og fasan

Claus Meyer bruker røykt spekk i posteien. Det gir ikke bare det nødvendige fettet, men det gir også en utrolig delikat røykearoma.

Foto: Tellus Works Television AS

Postei av hare og fasan

Claus Meyer lager postei av hare og fasan med kastanjer og sopp. Lårkjøttet fra fasan og hare har lett for å bli tørt, derfor foretrekker han å bruke det til postei.

Slik gjør du

Lårkjøttet renses for sener og kjøres gjennom en kvern sammen med spekket.

Skjær skorpene av skivene. Skjær brødet i små terninger. Legg brødbitene i fløten i 10 minutter.

Kjøttet blandes med salt, pepper, hakket hvitløk, egg, brød og fløte.

Sopp og kastanjer hakkes grovt og has i farsen sammen med timian. Alt røres godt sammen.

Fasanbrystene deles i tre på langs.

Smør formen. Farse og fasanbryst legges vekselvis i formen. Avslutt med farse. Stek posteien i vannbad i 45-50 minutter ved 160-170 °C.

Posteien serveres med kvedekompott.

Tips

Oppskrift:

Kilde: Claus Meyer i TV-serien Smaken av Danmark