Bisque av strandkrabbe Bisquen har en intens smak av krabbe. Den kan serveres som suppe til forrett eller brukes som basis for sauser eller risotto.
Eplepunsj – Dette er en supergod velkomstdrink, sier Claus Meyer i Smaken av Danmark. Han har tilgang til sukkerroer fra øyene sør i Danmark.
Røykt ål med jordskokk og sommerepler Server røykt ål med en grov salat av jordskokk og sommerepler og pynt med bjørnebær og gressløk.
Vegetarisk suppe med øl Når du skal posjere egg er det lurt å bruke friske egg. Hviten skal "henge" rundt plommen. Oppskriften på grønnsaksuppe får du fra Claus Meyer.
Hjemmelaget rullepølse Du kan selv rulle og koke din egen rullepølse. Claus Meyer har oppskriften på rullepølse kokt i pilsnerlake.
Kalveleverpostei med rødbeter Du kan lage denne leverposteien både med svinelever og kalvelever. Men Claus Meyer foretrekker kalvelever. Oppskriften er nok til ca. tre former med leverpostei.
Kvedekompott Kvedekompott kan spises både varm og kald til vilt. Kveden er helt hard og kan ikke spises før den har blitt bearbeidet.
Harerygg med rosenkål Claus Meyer lager mat av lokale råvarer når han er på tur i Rold skov på Jylland. Rosenkål er tilbehør, både som puré og salat.
Postei av hare og fasan Claus Meyer lager postei av hare og fasan med kastanjer og sopp. Lårkjøttet fra fasan og hare har lett for å bli tørt, derfor foretrekker han å bruke det til postei.
Salte, spicy mandler Sprø, salte og litt sterke mandler er snacks de fleste har vanskelig for å la stå i fred. I denne oppskriften kan du velge mellom kajennepepper, chili og røykt paprika.
Sitron- og pistasjkjeks Hvis du fryser deigen til disse gode sitron- og pistasjkjeksene, kan du få dem nystekte hver gang de skal serveres. Oppskrift fra Lise Finckenhagen.
Bygg- og kikertsalat Dette er en middagssalat som kan spises alene eller brukes som tilbehør. Lager du litt ekstra, er den god som lunsj dagen etter.
Kylling med gulrot, ramsløk og bukkehornsfrø Hele kyllingen blir brukt i Tareq Taylors oppskrift med gulrot, ramsløk og knutekål. Det kokes fond av kyllingskroget som blir til nydelig saus.
Rabarbrasmuldrepai med bringebær, ingefær og vanilje Når vi skal feire vår og sommer er rabarbra en selvsagt ingrediens. Lise Finckenhagen lager mørdeig til paibunnen og smuldredeig til lokket. Og mellom de to lagene blander hun rabarbra, bringebær, ingefær og vaniljefrø.
Asparges med skinke og hollandés Asparges og hollandéssaus passer ypperlig sammen. Lise Finckenhagen serverer asparges med saus og noen skiver god spekeskinke.