Leverpostei

Lars Erik Vesterdal løfter matpakken til et nytt nivå med hjemmelaget leverpostei, bacon, rødbeter, vårløk, selleri og reddiker på valnøttbrød.

Foto: Aksel Faanes Persson / NRK

Leverpostei

Når matpakken trenger en oppfriskning er hjemmelaget leverpostei en god løsning. Denne oppskriften er med svinelever, svinenakke, bacon og løk.

Slik gjør du

Lag hvit saus ved å smelte smøret i en tykkbunnet kjele, rør inn melet og spe med melken. La den koke i 10 minutter under konstant røring. Avkjøl litt og visp inn eggene. Av kjøl dette.

Kjør kjøtt, lever, bacon og løk sammen til en masse i en food processor. Bland dette sammen med den hvite sausen. Tilsett finkuttet ansjos og krydderet.

Fyll dette i former og stek i vannbad på 180 grader i en times tid, avhengig av størrelsen på formen. For å sjekke om den er ferdig kan du stikke en liten kniv i, og hvis det ikke kommer opp mye væske er den ferdig.

Tips

Bitte litt sukker i leverposteien kan gjøre godt for smaken.

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj på NRK P1