Røykt ål med jordskokk og sommerepler

Røykt ål er en dansk nasjonalrett.

Foto: Tellus Works Television AS

Røykt ål med jordskokk og sommerepler

Server røykt ål med en grov salat av jordskokk og sommerepler og pynt med bjørnebær og gressløk.

Slik gjør du

Rugkjernene legges i bløt i kaldt vann i minst 12 timer.

Kok rugkjernene i halvparten vann og halvparten eplejuice i 40-45 minutter, til de er møre.

Dra skinnet av ålen og fjern bein. Skjær ålen i passe stykker.

Jordskokkene skrubbes grundig i kaldt vann. Eplene skjæres i fire og kjernehusene fjernes.

Jordskokk og epler skjæres i tynne skiver og blandes med rugkjernene i en bolle. Krydre med salt, pepper, revet pepperrot, eddik og rapsolje.

Legg ål og salat på et serveringsfat og dryss over bjørnebær og masse hakket gressløk.

Kilde: Claus Meyer i TV-serien Smaken av Danmark