Når matpakken trenger en oppfriskning er hjemmelaget leverpostei en god løsning. Denne oppskriften er med svinelever, svinenakke, bacon og løk.
Det blandes i sauser eller legges i glass med eddik og løk til jul. Julesild må til. Dette er sju slag sild fra NRK Mat.
Julepålegg som sylte, leverpostei og roastbiff kan du lage hjemme. Her er seks favoritter fra NRK Mat.
Kokt med julekrydder og skåret i tynne skiver blir oksetunge til lekkert pålegg.
Heimelaga leverpostei smakar godt på frukostbordet. Kokk Steinar Lindstrøm deler si favorittoppskrift. Prøv du og.
Det er viktig å ta vare på gamle tradisjoner. En sånn tradisjon er sylten. Her bruker man flere deler av grisen, og lager noe godt av dem.
Egg, ansjos og majones med urter er en enkel og flott rett til julelunsjen. Dette er Lise Finckenhagens oppskrift. Hans Petter Jacobsen har også en variant.
Rester av rakfisk og kokte poteter blir fort et lite måltid sammen med syltet rødløk, epler, rømme og gressløk. Lise Finckenhagen bruker opp julerestene.
10 timer i stekeovnen gjør underverker med en stivfrossen elgstek. Det er bare starten på forvandlinga til Bodil Nordjores smakfulle telehiv.