Leverpostei Det er ikke mye som slår en lun, hjemmelaget leverpostei. Server leverposteien på godt rugbrød med syltede rødbeter eller med sprø bacon og stekt sopp.
Rullepølse Klassisk hjemmelaget rullepølse er godt til frokostbordet og selvfølgelig også den gode julelunsjen. Rullepølsen skal hvile i flere omganger natten over, så begynn minst fire dager før du skal servere den.
Karrisild Karrisild er fast tradisjon til den danske julelunsjen. Silden serveres gjerne med løkringer og hardkokte egg, – og gjerne en liten dram også. Brødrene Price serverte denne oppskriften på karrisild til innbyggerne i den danskamerikanske byen Elk Horn.
Sylte Lag din egen smakfulle sylte. Dette er klassisk pålegg av svinekjøtt, som serveres med rugbrød, rødbeter og sennep.
Leverpostei Når matpakken trenger en oppfriskning er hjemmelaget leverpostei en god løsning. Denne oppskriften er med svinelever, svinenakke, bacon og løk.
Salat med sild, egg og dill I Sverige kalles salaten med matjessild, egg og dill for gubbröra. Den serveres som en forrett eller snacks på knekkebrød, flatbrød eller toast.
Sju oppskrifter på sild til jul Det blandes i sauser eller legges i glass med eddik og løk til jul. Julesild må til. Dette er sju slag sild fra NRK Mat. Av Mari Rollag Evensen
Sju oppskrifter på julepålegg Julepålegg som sylte, lammerull, leverpostei og roastbiff kan du lage hjemme. Her er sju favoritter fra NRK Mat. Av Mari Rollag Evensen og Siri Bjelland Berven
Kokt oksetunge på lefse med sennep og rødbeter Kokt med julekrydder og skåret i tynne skiver blir oksetunge til lekkert pålegg.