Slik gjør du
Den enkle måten å slå krabbene ihjel på er å skjære dem tvers over med en skarp kniv. Skjær eplet og grønnsakene i biter.
Fres krabbene i noen minutter i olje. Tilsett grønnsakene og la dem få litt farge. Tilsett tomater, eple, urter og krydder. Fres litt lenger.
Tilsett cider og vann så det dekker innholdet i gryten. Kok opp og skum av urenheter. La det koke i 45 minutter.
Knus eventuelt krabbeskallene i en food prosessor og legg dem tilbake i bisquen og kok opp igjen.
Sikt bisquen. Helst i en sikt med store hull så litt av krabbegrumset kommer med. Kok bisquen inn til passende intensitet og konsistens.
Du har nå flere alternativer. Her er noen forslag:
* Kok bisquen med tomater og hvitløk. Krydre med salt, pepper, sitronsaft og eventuelt litt sukker. Server bisquen med aioli.
* Kog bisquen med kremfløte. Krydre med salt, pepper og sitron eller æblecidereddike.
* Kog bisquen med sitrongress, chili, limeblader og mer ingefær. Smak til med limesaft, sukker og frisk koriander.
* Som ovenfor, men ha i kokosmelk før det smakes til.
* Du kan også bruke bisque i risotto og som en basis for fløtesaus til hvit, dampet fisk.
Tips
Fra Wikipedia:
Bisque er en betegnelse man bruker på en kremet suppe som er lagd på en puré av sjømat, kjøtt eller grønnsaker, som for eksempel: Hummerbisque eller blomkålbisque. Suppen blir deretter tilsatt fløte og tyknet med bechamelsaus. Man antar at suppens opprinnelse er Biscayabukta og at navnet kommer derfra.