Posjerte egg i tomatsaus

Server godt brød ved siden av til å dyppe i sausen, anbefaler Niklas Ekstedt.

Foto: SVT

Posjert egg i tomatsaus

Niklas Ekstedt gir deg oppskriften på posjerte egg i TV-serien Niklas' mat.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 150 °C.

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær opp baconet. Stek baconet slik at fettet kommer ut. Ha i løk og bladene fra en kvist timian. La det koke sammen. Ha i pepper og sukker. Ha i hakkede tomater og passerte tomater rett etter sukkeret, så sukkeret ikke brenner seg. Ha i sitronsaft. Smak til. Tilsett salt om nødvendig. Ha i noen dråper chilisaus hvis du vil ha den litt sterkere. Ha i vin om du ønsker det.

Kok sammen tomatsausen i 10 minutter.

Knekk eggene forsiktig i sausen. Hold eggene på overflaten når du deler dem, så de ikke flyter ut for mye.

Dryss finrevet sitronskall over og pynt med hele kvister timian. Ringle over litt olivenolje. Pass på så du ikke får olje på eggeplommene.

Sett hele pannen i ovnen i 10-15 minutter, avhengig av hvor hardt du vil ha eggene kokt. Pass på at du bruker en gryte med håndtak som tåler stekeovn.

Server med godt brød til å dyppe i sausen.

Kilde: «Niklas' mat» med Niklas Ekstedt