Japansk omelett (Tamagoyaki) på en svart tallerken - fint oppskåret med svart bånd rundt og pyntet med purreløk.

En lekker og kjempegod omelett fra det japanske kjøkken.

Foto: Jakob Snedevig / DR

Japansk omelett (Tamagoyaki)

Tamagoyaki er japansk rullet omelett. Den serveres oftest som smakfull siderett eller til frokost. Den lages ved å brette sammen tynne lag med krydret egg.

Slik gjør du

Pisk eggene sammen med de andre ingrediensene.

Ha oljen klar i en liten bolle. Dypp et stykke tørkepapir i oljen og smør pannen grundig.

Ha litt av eggemassen på den varme pannen og la den stivne (Laget i en firkantet panne).

Brett omeletten to ganger, og skyv den over på motsatt side av pannen.

Hell litt mer eggeblanding i pannen og gjenta prosessen. Tanken er at du ender opp med en rektangulær «omelettrulade», som så kan skjæres i skiver.

Pynt gjerne med vårløk.

Tips

Mirin er en viktig ingrediens i det japanske kjøkkenet. Det er en risvin, type sake, som enten har lavt eller null alkoholinnhold.

Bonito dashi er en suppekraft rik på umami-smakene som er essensielle i tradisjonelle japanske retter.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat»/DR