Høy og luftig omelett Mont-Saint-Michel på en hvit tallerken med salat ved siden av.

Omeletten er høy og luftig og er nesten som en mellomting av sufflé og omelett. 

Foto: Jakob Snedevig / DR

Omelett Mont-Saint-Michel

Den lille øya Mont-Saint-Michel ligger på vestkysten av Frankrike. Verdenskjent som tidevannsøy og for en frokostrett. Det er den høye og luftige omeletten vi snakker om.

Slik gjør du

Visp eggene i en bolle. På Mont-Saint-Michel bruker de bronsebolle.

Visp dem med en visp i cirka 10 minutter til massen er lett og skummende og har vokst i volum.

Smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i en stor panne, hell blandingen på og stek omeletten til den stivner og har en stekeoverflate.

Sett den i ovnen på 180 grader i noen minutter. Den skal ikke ta farge – bare stivne litt på overflaten.

Vend omeletten ut på en tallerken og server gjerne med en god blandet salat.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien «Munter mat»/DR