Slovakiske plommeputer med kesam, melis og knuste pepperkaker.

Plommer innbakt i en deig av gammelt brød blir flott dessert.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Slovakiske plommeputer

Gammel, tørt brød er starten på denne spennende desserten fra Slovakia. Putene har en myk konsistens og sammen med kesam, pepperkaker og brunt smør gir det oss et helt nytt og friskt smaksbilde.

Slik gjør du

Fjern skorpene og riv opp brødet i grove biter. Bløtlegg brødet i vann. Press ut overflødig vann. Bland brød og durumhvete til en myk deig. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse på et melet bakebord. Trykk ut sirkler med et glass eller en liten rund form.

Skjær plommene i fire båter, fjern skallet. Legg en plommebåt og en liten klype muscovadosukker på hver sirkel. Pensle litt vann rundt kantene og press forsiktig sammen til en halvsirkel. Senkes i kokende vann i 3 1/2 minutt. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av seg.

Server plommeputene lune med kesam, melis, brunt smør og knuste pepperkaker.

Kilde: Paul Svensson i Tv-serien Hygge i Strömsö/YLE