Pizza Margherita

Toppingen på pizza Margherita er grønn, hvit og rød, akkurat som det italienske flagget.

Foto: Fra TV-serien «Sommermat i Falkenberg» / SVT

Pizza Margherita

Er den mest klassiske, men og den enkleste pizzaen, den beste? Pizza Margherita er oppkalt etter dronning Margherita av Savoie som besøkte Napoli i 1889. Raffaelo Esposito skapte pizzaen der tomat, ost og basilikum representerer Italias farger.

Slik gjør du

Pizza Margherita

Varm opp grillen med lokk så varm som mulig. Legg pizzastein på risten allerede fra begynnelsen.

Bak ut deigen. Legg på tomatsaus i et jevnt lag.

Skjær osten i 7-8 mindre kuber og fordel dem jevnt over pizzaen. Stek pizzaen på den glovarme grillen.

Pensle kantene med olivenolje med en gang pizzaen er ferdig. Drypp over litt olivenolje, riv bøffelmozzarellaen i mindre biter og fordel over pizzaen. Dryss over basilikum.

Tomatsaus uten koking

Dette er en enkel men vanvittig god tomatsaus med en klar og ren tomatsmak. Sausen er nok til 4 pizzaer.

Press tomatene gjennom en sil for å få bort frø og rester av skallet. Rør inn olivenolje.

Smuldre oreganoen og rør den inn sammen med saltet.

Tips

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT