Slik gjør du
Pizza Margherita
Varm opp grillen med lokk så varm som mulig. Legg pizzastein på risten allerede fra begynnelsen.
Bak ut deigen. Legg på tomatsaus i et jevnt lag.
Skjær osten i 7-8 mindre kuber og fordel dem jevnt over pizzaen. Stek pizzaen på den glovarme grillen.
Pensle kantene med olivenolje med en gang pizzaen er ferdig. Drypp over litt olivenolje, riv bøffelmozzarellaen i mindre biter og fordel over pizzaen. Dryss over basilikum.
Tomatsaus uten koking
Dette er en enkel men vanvittig god tomatsaus med en klar og ren tomatsmak. Sausen er nok til 4 pizzaer.
Press tomatene gjennom en sil for å få bort frø og rester av skallet. Rør inn olivenolje.
Smuldre oreganoen og rør den inn sammen med saltet.
Tips
- Oppskrift: To pizzadeiger, en kjapp og en langsom
Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT