Laster innhold, vennligst vent..
Pavlova med sjokolade
Foto: NRK

Pavlova med sjokolade

Pavlova passer året rundt. I alle fall ifølge konditor Lars Lian. Han lager marengsen marmorert med sjokolade. I denne oppskriften blir marengsen servert med friske bær, ekstra god krem og bærsaus.

Slik gjør du

Pass på at eggehviten er romtemperert før du starter å bake pavlovaen.

Hakk sjokoladen i biter, og sett den til smelting.

Pisk eggehvitene til de skummer i kjøkkenmaskinen, tilsett finkornet sukker litt av gangen. Pisk til du har en glatt og stiv marengs. Tilsett vineddiken, og rør den inn med en slikkepott. Tilsett så maisenna og vaniljesukker, og bland inn med slikkepotten.

Hell i smeltet sjokolade og vend forsiktig sammen så sjokoladen er marmorert i marengsen.

Legg marengsmassen over på et bakebrett med bakepapir eller på en silikonmatte. Dette gjør du med en spiseskje. Pavlovaene skal ha en størrelse som epler.

Stek pavlovaene i en forvarmet ovn på 160 grader varmluft. Når de er satt i ovnen senkes temperaturen til 110 grader. La de steke i cirka en time. Slå så av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt, og la de stå i ytterligere i 30 minutter.

Krem

Bland sammen philadelphiaosten med melis og fløte. Pisk til luftig krem. Rør inn pasjonsfruktpureen til slutt.

Bærsaus

Bland sammen de bærene du har for hånden, som for eksempel blåbær, solbær, rips, bringebær, jordbær og enda fler. Kjør sammen fem desiliter bær i en foodprossesor sammen med sukker og frysepulver. Sil blandingen, og vend inn friske bær.

Servering

Kakk toppen på hver pavlova med baksiden av en spiseskje så du får en fordypning å legge kremen i. Legg så på krem og bærsaus.

Tips

Se også oppskrift på pavlova fra Lise Finckenhagen.

Kilde: Lars Lian i radioprogrammet Kveldsåpent/NRK P1