Påskesuksesskake

Glutenfri påskekake med to sorter krem.

Foto: Marit Hegle

Påskesuksess

Denne suksessterten har både farge og smak av påske. Den har fått et ekstra lag med mandelbunn, samt en topp av luftig melkesjokoladekrem med appelsinsmak.

Slik gjør du

Det er en god ide å lage både den gule kremen og sjokoladekremen dagen før du skal bake kaken, for begge må stå en god stund i kjøleskapet.

Gul krem

Bland eggeplommer, fløte, sukker og maisenna i en kjele. Skrap frøene ut av vaniljestangen og tilsett både frø og stang i kjelen. La dette koke på svak varme i 3 minutter mens du rører hele tiden. Fjern kjelen fra varmen. Tilsett smøret, oppdelt i terninger, og rør til alt smøret er smeltet. Hell kremen over en sil for å fjerne eventuelle klumper. Avkjøles først til romtemperatur, og deretter i kjøleskap i minst 4 timer.

Sjokoladekrem

Grovhakk sjokoladen. Kok opp kremfløten i en kjele sammen med appelsinskallet. Når fløten har kokt opp, heller du den over sjokoladen i en skål. La sjokoladen løse seg opp før du forsiktig rører rundt med en slikkepott til du er sikker på at alt er jevnt blandet. Avkjøl til romtemperatur og plasser deretter sjokoladefløten i kjøleskapet i minst 6 timer.

Mandelbunner

Start med å kverne mandlene. Hvis du har en food processor kan du gjerne bruke den. Pass i så fall på å ikke la den gå for lenge for da kan fettet komme ut fra mandlene. Det går helt fint om det er noen store mandelbiter, det er bare godt med litt tyggemotstand i kaken. Har du ikke en food processor kan du kverne mandlene i en vanlig mandelkvern. Bland deretter mandlene med melisen.

Pisk 6 eggehviter til bløtt skum, tilsett så gradvis 75 g sukker mens du pisker på medium hastighet til du har en fin og stiv marengs. Bland mandlene forsiktig inn i marengsen med en slikkepott.

Kle to runde kakeformer på 22 cm med bakepapir i bunnen og fordel marengsen jevnt i formene. Se lenger nede hva du gjør hvis du ikke har to former.

Stekes på varmluft i ovnen i cirka 18 minutter på 180 grader. Bunnene er ferdige når de er gylne på toppen.

Montering

La bunnene bli helt avkjølte før du starter monteringen. Plasser en kakebunn på et serveringsfat. Visp den gule kremen lett med en ballongvisp eller en elektrisk mikser. Du behøver bare å vispe et par sekunder slik at den blir litt lysere og mer luftig. Fordel kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp og klem ut små topper med gul krem jevnt over hele bunnen.

Legg den andre kakebunnen over den gule kremen. Pisk sjokoladefløten stiv med en elektrisk mikser. Følg godt med så du ikke pisker for lenge, da kan kremen sprekke. Kremen er ferdig straks den holder formen. Fordel kremen i en sprøytepose med en stor rund tipp og klem ut små topper med sjokoladekrem jevnt over hele bunnen.

Hvis du ønsker kan du la midten av kaken være uten sjokoladekrem og pynte med noen sjokoladeegg der.

Tips

  • Hvis du ikke har en sprøytepose smaker kaken akkurat like godt dersom du smører kremen jevnt utover med en slikkepott.
  • Hvis du ikke har to kakeformer så kan du enten fordele røren i en liten langpanne (cirka 25*35 cm) og dele den stekte mandelbunnen i to når den er ferdig stekt – da får du en firkantet kake.
  • Du kan også steke en av bunnene av gangen i en rund kakeform.
  • Som et siste alternativ kan du benytte en kakeform på 22 og på 24 cm. Da må du i så fall benytte kakeformen på 22 cm som mal og skjære til den største bunnen når den er ferdig stekt – slik at begge bunnene blir like store.
  • Kaken holder seg fint i fryseren i opptil en måned, så lenge den er godt pakket inn.

Kilde: Marit Hegle