Påskepavlova med appelsinkrem

Ett til hver: Marengsreir som serveres med appelsincurd, myk krem og hakket sjokolade. De små påskeeggene er ekstra pynt.

Foto: Marit Hegle

Påskepavlova med appelsinkrem

Pavlova formet som små reir, som gjestene kan fylle med så mye bløt krem, frisk appelsincurd og god sjokolade de ønsker. Appelsincurd er en fyldig og frisk krem laget med sitrussaft, eggeplommer og smør.

Slik gjør du

Når du skal lage en perfekt pavlova er det veldig viktig å holde alt av fett unna eggehvitene. Marit Hegle anbefaler å vispe i en bolle av glass eller stål, dessuten må du være påpasselig med at det ikke kommer noe eggeplomme i hvitene.

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Pisk eggehvitene til de skummer sammen med et par spiseskjeer sukker. Når massen begynner å bli stiv tilsettes litt og litt av sukkeret mens du visper på medium hastighet. Du bør bruke 1-2 minutter på prosessen med å tilsette sukkeret. Visp videre til marengsen er blank og stiv og den holder fasongen. Sikt inn maisenna og tilsett eddiken. Rør videre på medium hastighet til maisenna og eddik er jevnt blandet inn.

Fordel marengsen i en stor sprøytepose med en stjerneformet tupp. Tegn en sirkel på et bakepapir og form små reir av marengs rundt sirkelen. Reirene skal ha marengs i bunnen og en ekstra runde rundt kanten, slik at de ligner små fuglereir.

Plasser pavlovaen i stekeovnen og sett temperaturen ned til 100 grader varmluft. Stek i 70 minutter, slå av stekeovnen, og la pavlovaen stå i ovnen helt til ovnen er kald.

Appelsincurd

Kok opp eggeplommer, sukker, appelsinsaft, sitronsaft, appelsinskall og sitronskall i en kjele. Benytt medium varme og rør hele tiden. La blandingen småkoke i 2 minutter før du fjerner kjelen fra varmen.

Rør inn litt og litt av smøret. Fortsett å røre helt til alt smøret er jevnt blandet inn. Avkjøl til romtemperatur og plasser deretter curden i kjøleskapet frem til du skal bruke den.

Pisket krem

Visp en bløt krem av kremfløte, vaniljesukker og sukker.

Servering

Grovhakk sjokoladen. Server krem, appelsincurd og sjokolade i hver sin skål. Plasser gjerne små sjokoladeegg i midten avhvert reir.

Tips

  • Hvis det blir rester av appelsincurden kan denne oppbevares i to uker i tett boks i kjøleskapet.
  • Appelsincurd gjør seg veldig godt som pålegg på nystekte rundstykker eller på vafler.
  • Hvis du ikke har sprøytepose kan du fordele marengsen i en jevn sirkel på bakepapiret, og servere den som en vanlig pavlova.

Kilde: Marit Hegle