Brusbollekake

Gule boller med vaniljekrem, gul melisglasur og et dryss av Kvikk Lunsj.

Foto: Rolf T. Øygarden

Brusbollekake

Putt appelsinbrus, sjokolade, vaniljekrem og appelsin i gjærbaksten.

Slik gjør du

Oppskriften gir cirka 16 boller.

Ha alle de tørre ingrediensene (utenom gurkemeien) i en bakebolle.

Smelt smøret og ha i melk, appelsinbrus, egg, appelsinsaft, appelsinskall (kun det gule) og gurkemeie (eller safran) og bland godt. La blandingen bli fingervarm.

Bland det våte i det tørre og elt godt. Elt gjerne i en kjøkkenmaskin på medium hastighet i ca. 15 minutter. Settes til heving på et lunt sted og heves til dobbel størrelse.

Grovhakk sjokoladen og bland den i vaniljekremen, men spar gjerne noen biter av sjokoladen til topping når bollene er ferdige.

Kle en liten langpanne med bakepapir og trill ut boller. Sett bollene ganske tett i pannen sånn at de har mulighet til å bake seg sammen til en bollekake. Ha klatter av vaniljekvikklunsj-krem mellom bollene. Etterhev bollene i minimum 30 minutter.

Bollekaken stekes på 225 grader i 8–12 minutter. Følg med.

Bland sammen melis, litt appelsinbrus og et par dråper gul konditorfarge. Når bollene er avkjølt, ha på gul melis og strø over noen kvikklunsjsmuler.

Kilde: Rolf T. Øygarden i «Gul miks» /NRK P1