Laster innhold, vennligst vent..
Brusbollekake

Påskegule boller med vaniljekrem, gul melisglasur og et dryss av Kvikk Lunsj.

Foto: Rolf T. Øygarden

Brusbollekake

Putt appelsinbrus, sjokolade, vaniljekrem og appelsin i gjærbaksten – og dermed har du høytidens ultimate påskekake!

Slik gjør du

Oppskriften gir cirka 16 boller.

Ha alle de tørre ingrediensene (utenom gurkemeien) i en bakebolle.

Smelt smøret og ha i melk, appelsinbrus, egg, appelsinsaft, appelsinskall (kun det gule) og gurkemeie (eller safran) og bland godt. La blandingen bli fingervarm.

Bland det våte i det tørre og elt godt. Elt gjerne i en kjøkkenmaskin på medium hastighet i ca. 15 minutter. Settes til heving på et lunt sted og heves til dobbel størrelse.

Grovhakk sjokoladen og bland den i vaniljekremen, men spar gjerne noen biter av sjokoladen til topping når bollene er ferdige.

Kle en liten langpanne med bakepapir og trill ut boller. Sett bollene ganske tett i pannen sånn at de har mulighet til å bake seg sammen til en bollekake. Ha klatter av vaniljekvikklunsj-krem mellom bollene. Etterhev bollene i minimum 30 minutter.

Bollekaken stekes på 225 grader i 8–12 minutter. Følg med.

Bland sammen melis, litt appelsinbrus og et par dråper gul konditorfarge. Når bollene er avkjølt, ha på gul melis og strø over noen kvikklunsjsmuler.

Nytt den ultimate påskekaken med en god kopp kaffe i solveggen!

Kilde: Rolf T. Øygarden i «Gul miks» /NRK P1