påskemarengs

La barna lage sine egne marengser, og se hvor kreative de kan være.

Foto: Marit Hegle

Påskemarengs

Fargerik marengs lager du i en fei. Det er en fin påskeaktivitet for både store og små. Bruk fantasien og pynt med det du har tilgjengelig.

Slik gjør du

Det aller, aller viktigste når du lager marengs er at du må unngå å få fett sammen med eggehvitene. Det vil si at du ikke kan ha spor av eggeplomme sammen med hvitene, du må bruke en glass- eller metallbolle (plastboller kan ha et tynt fettlag), og du må sørge for at visper og bolle er helt rene.

Skill eggehvitene fra eggeplommene. Tilsett et par spiseskjeer melis. Visp på medium hastighet til massen begynner å bli hvit og skummet. Tilsett så gradvis litt og litt melis mens du visper på medium hastighet. Bruk gjerne et par minutter på prosessen med å tilsette melis. Visp videre på medium/høy hastighet til massen er helt fast og stiv. Massen skal være såpass stiv at den holder formen selv når du holder en «spiss» av marengsen rett ut fra fingeren din.

Fordel marengsen i tre bakeboller/skåler. Tilsett litt farge i hver av bollene, Marit Hegle brukte lilla, gul og grønn. Rør fargen inn i marengsen med en slikkepott. Ikke rør mer enn at fargen akkurat har blandet seg inn.

Fordel marengsen i sprøyteposer med en rund stor tipp. Hvis du ikke har sprøyteposer kan du forme små topper ved hjelp av to teskjeer. Lag små topper på to bakepapirkledde stekebrett. Stekes på varmluft, 85 grader, i cirka 2,5 timer. Du kan steke begge brettene samtidig.

Avkjøles på rist.

Dekor

Smelt hvit sjokolade over et vannbad, eller på svak temperatur i mikrobølgeovnen. Fordel strøssel i en flat skål. Dypp litt av sidene på marengsene i den hvite sjokoladen og dypp deretter i strø.

Hvis sjokoladen blir for tykk når du smelter den kan du tilsette litt delfiafett eller smør, eventuelt kan du pensle på litt sjokolade på marengsene istedenfor å dyppe.

Marengsene oppbevares i romtemperatur i en tett boks og holder seg fint i flere uker.

Kilde: Marit Hegle